Med siktet inställt på lönsammare stambyten – några ord från #stambytesträffen

För någon vecka sedan arrangerade Taloinfo ett frukostmöte på temat “Bli en mästare på stambyten”. Stambytesträffen lockade chefer, arbetsledare och konsulter från både privat och offentlig sektor. Eventet hölls på Scandic Hasselbacken i Stockholm.

– Kul med så många proffs på samma ställe, säger Otto Laurila, vd för Taloinfo.

Boendekommunikation ökar kundnöjdheten och sparar tid
Stambytesträffarna kommer att hållas cirka tre gånger per år. Målsättningen är att ge verktyg som förenklar dagens stambyten och gör dem lönsammare. Med  konkreta exempel på hur entreprenörer har ökat kundnöjdheten och lönsamheten i sina stambytesprojekt kunde Otto få igång en spännande diskussion.

– Genom bättre kommunikation med boende, ökar kundnöjdheten och ni kommer ifrån e-post djungeln. Ett annat tips är att använda färdiga brevmallar och att skicka alla aviseringar genom flera kanaler för att nå alla boende, oavsett ålder, sa Otto.

Tillvalsbutiken hjälper minskar byggfel och ökar lönsamheten
Taloinfo visade sin tillvalsbutik som hjälper de boende att göra smidiga tillval. Men tillvalsbutiken är så mycket mer än merförsäljning för byggföretagen. För entreprenören är fördelarna flera; färre byggfel, färdiga beställningslistor, underlag till montörerna samt smidiga faktureringsunderlag.

– Via tillvalsbutiken kan ni bredda ert utbud och till exempel erbjuda innerdörrar, golv och kök. De boende vill ofta renovera mer än bara badrummet vid ett stambyte. De boende ser även ROT-andelen för sina tillval, berättar han.

Funktioner som sparar tid

Tillvalsbutik

– Underlag för montören
– Automatiska lägenhetskort/arbetstyp
– Beställningslistor per leverantörer
– Faktureringsunderlag
– Automatiskt ROT-rapport till SKV

Boendekommunikation

– Ökar kundnöjdheten
– Minskar onödiga e-mail och telefonsamtal

Projektbanken

– Enkel delning av instruktioner och ritningar
– Digital signering från beställaren – ÄTA-hantering

 

Färdigmonterade köksstommar underlättar

Richard Moberg från Puustelli Kök berättade att Puustelli är relativt nya på stambyten i Sverige. I sortimentet ingår både Puustellis originalkök och miljököket Miinus. Framför allt Miinus har väckt uppmärksamhet. Han berättade om All inclusive-konceptet som är ett helhetsgrepp där Puustelli erbjuder att vara med från planeringsstadiet tills köket är färdigt att använda. Konceptet finns att köpa för privatpersoner. Det har visat sig vara en tydlig konkurrensfördel också på projektsidan.
– Under stambyten uppskattar byggföretagen att vi faktiskt bär in färdigmonterade stommar till lägenheterna, säger Richard.

Puustelli har 11 butiker och 50 anställda i Sverige. Puustelli ingår i Harjavalta koncernen som grundades 1920.

 

Energieffektiva produkter sparar pengar och installationstid

FM Mattsson och Mora Armatur har ett brett sortiment av produkter där man enkelt kan ta fram både ett standard- och ett tillvalssortiment efter de olika krav som finns.
– Vid stambyten rekommenderar vi energieffektiva produkter som är lätta att installera och som sparar pengar för bostadsrättsföreningen och tid för installatören, sa Anders.

Anders Thorildsson från FM Mattsson Mora Armatur berättade också om företagets unika historia där FM Mattsson och Mora Armatur konkurrerade innan de sedan gick samman. FM Mattsson och Mora Armatur finns idag representerade i hela landet med 20 säljare som gärna hjälper till med sortimentsval.

Efter presentationerna hade alla besökare möjlighet att nätverka och prata med leverantörerna. Nästa möte kommer att hållas i början av december.

Se gärna #stambytesträffen för information om våra möten.